perjantaina, elokuuta 17, 2012

MSM:n puhtaus

Asiaa kivun hallinnasta ja ihmisen terveydestä yleensä
eli miten oikein valitulla luontaistuotteellakin voidaan voittaa kipu ja kolotus. 

Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf


Puhdas MSM on turvallista, eikä sillä ole raportoitu haittavaikutuksia, jopa hyvin suuria annoksia nautittaessa.

 Katso tämän linkin kautta avautuva artikkeli. 
Varo MSM-jauhesekoitteita! Yhdistelmätabletit ovat turvallisia, koska niissä ei tapahdu eri osa-aineiden jakaantumista, kuten jauheiden kohdalla saattaa tapahtua, kun painavammat hiukkaset painuvat pohjaa kohti ja kevyemmät nousevat pintaan, etenkin kuljetuksen aikana.
Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! Yleensä tuotteen halpa hinta kertoo halvasta valmistusmenetelmästä, jolloin sen laadusta ja ennen kaikkea puhtaudesta ei voi olla varma.

Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf
Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf
Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf

Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf
Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf
Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf
Asiaa kivun hallinnasta ja ihmisen terveydestä yleensä
eli miten oikein valitulla luontaistuotteellakin voidaan voittaa kipu ja kolotus. 

Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf
Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.Cf9DcI3e.dpuf
Kala Health Internationalin verkkosivulla on seikkaperäinen selostus siitä, kuinka MSM:n valmistusmenetelmä vaikuttaa tuotteen lopputulokseen, ennen kaikkea sen puhtauteen. Kun on seurannut lehdissä ja televisiossa nähtyä uutisointia kehitysmaiden hygieniatasosta ja esimerkiksi kiinalaisesta elintarviketuotannon kontrollin puutteesta mm. melamiini- ja lyijyskandaalit, joissa tuhannet ihmiset sairastuivat ja useita lapsiuhrejakin syntyi epäkelpojen elintarvikkeiden nauttimisen seurauksena valistunut kuluttaja varmaan miettii, mitä suuhunsa laittaa, varsinkin, jos kyseessä on ravintolisä, jonka avulla on tarkoitus puhdistaa kehoaan. Myrkkyjä sisältävällä tuotteella se ei ainakaan onnistu! 

OptiMSM® on jo alun pitäen ja ensimmäisenä maailmassa kehitetty ihmisten nautittavaksi, farmakologista laatua edustava täysin puhdas ja myrkytön tuote, joka valmistetaan erittäin huolellisesti valvotun, monivaiheisen prosessin avulla mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. 

MSM on vakiintunut ravintolisä, ja kilpahevosten omistajat käyttävät sitä melko usein. MSM auttaa kilpahevosten elpymistä nopeasti kilpailun jälkeen, ja hevoset ovat vähemmän alttiita saamaan vammoja.

Viime vuosina Professori Stanley Jacobin tutkimustyön avulla MSM:stä on tullut merkittävä väline taistelussa kroonista kipua vastaan myös ihmisillä.


Alun perin kaiken MSM:n tuotti Yhdysvalloissa toimiva Bergstrom Nutrition (aiemmin Cardinal Nutrition). Bergström Nutrition on ainoa GMP –periaatteella (
GMP=Hyvät tuotantotavat*) toimiva MSM:n tuotantolaitos maailmassa. Menetelmä poistaa toksiineista peräisin olevan saastumisriskin. Tällaisia haitallisia ja myrkyllisiä aineita ovat bentseeni, tolueeni ja torjunta-aineet, sekä raskasmetallit, kuten lyijy, kadmium, elohopea jne.

Bergstromin MSM:ää kutsutaan nimellä OptiMSM
®. Viime vuosina kuitenkin MSM:ää valmistetaan myös useilla tehtailla Kiinassa ja Intiassa sekä Kanadassa ja sitä tuodaan Yhdysvaltoihin ja EU:n alueelle samalla geneerisellä nimellä, mutta hinnat ovat alle viidesosa Bergstrom Nutritionin valmistaman MSM:n hinnasta.

OptiMSM
® on lääkelaatua oleva MSM, ja sen valmistuksessa käytetään menetelmää, jossa tislaamalla varmistetaan, että kaikki mahdolliset epäpuhtaudet saadaan poistetuksi, ja jäljelle jää vain puhdasta MSM:ää eli OptiMSM®:ää. Laadun varmistaa jokaisen tuote-erän osalta ulkopuolisen tahon suorittaman tarkastuksen perusteella annettu analyysitodistus (sertifikaatti), joka osoittaa, että bakteereita ja hiivoja ei esiinny. Raskasmetallien pitoisuudet, jotka voisivat olla myös merkittäviä potentiaalisia vierasaineita, on määritelty olevan lähellä analyyttisen tason havaitsemisen rajaa (Esimerkiksi elohopeaa alle 0,001 ppm).

Katso Bergstrom Nutritionin video!

Muut tuottajat käyttävät kiteytysmenetelmää, joka on hinnaltaan erittäin paljon halvempi tuotantoprosessi. Tässä prosessissa MSM on liuotettuna veteen. Liuos kuivataan sitten, eli vesi haihdutetaan pois, jolloin vedessä olleet epäpuhtaudet jäävät loppuaineeseen (MSM). Tämän laatuisen MSM:n mukana tulee analyysisertifikaatteja, joiden perusteella ei kuitenkaan voida antaa takeita siitä, että hiivojen, bakteerien ja sienten olemassaolo on eliminoitu. Raskasmetallien esitetty geneerinen ryhmä on määritelty olevan vähemmän kuin 20 ppm (vertaa OptiMSM
® = alle 0,001 ppm) .
Kiehumispiste
- 3164 º F Lyijy
- 1409 º F Kadmium
- 1135 º F Arseeni
- 674 º F Elohopea
- 478 º F MSM Puhdas, tislattu OptiMSM®
Epäpuhtaudet, joilla on korkea kiehumispiste, kuten raskasmetallit,
jäävät
tislausastian pohjalle.

MSM erotetaan epäpuhtauksista, kondensoidaan sitten erittäin puhtaaksi nesteeksi, joka jäähdytetään sitten lopulliseen muotoonsa.

- 360 º F Fenoli
- 209 º F Heptane
- 176 º F Bentseeni
Epäpuhtaudet, joilla on alhaisempi kiehumispiste kuin MSM:llä, poistuvat kun tislauslämpötila lähestyy MSM: n kiehumispistettä.

Nämä epäpuhtaudet ovat edelleen läsnä kiteytysmenetelmän jäljiltä, ja vaikka tämä halvempi MSM saattaa näyttää valkoiselta ja valmistaja voi väittää "> 99% puhdasta MSM:ää", pieniä määriä raskasmetalleja ja muita epäpuhtauksia on läsnä tässä muualla valmistetussa MSM:ssä.

Tärkeintä on, että raskasmetallien määrä OptiMSM® :ssä on taatusti tuhansia kertoja pienempi kuin tasoa halvemmassa tuonti MSM:ssä.
Koska kuluttajalle ei ole mahdollista tarkistaa tätä, niin valitsemalla OptiMSM®:n hän voi varmistaa, että on ostanut puhdasta MSM:ää.
*Lyhyesti sanottuna: hyvät tuotantotavat merkitsevät prosessin laadunhallintaa ja varmistusta, jonka tuloksena oikeanlaisista, jäljitettävissä olevista raaka-aineista tuotetaan vaatimustenmukaisia kontaktimateriaaleja.

Lisäaineiden (C-vitamiini, molybdeeni ym) sekoittaminen esimerkiksi OptiMSM jauheeseen on erittäin haastava tehtävä, joka harvoin jos koskaan onnistuu parantamaan tuoteen ominaisuuksia. Kahden eripainoisen jauheen yhdistelmä ei voi kauan säilyä tasalaatuisena; pienikin kuljetuksenaikainen tärinä vaikuttaa, ja kevyempi aine nousee pintaan. Näin ollen et mitenkään voi tietää mitä suuhusi saat, kun sitä lusikallasi otat.

tiistaina, elokuuta 14, 2012


Matalat omega-3 tasot lisäävät USA: n huoltojoukojen heikon kognitiivisen joustavuuden ja heikentyneen suorituskyvyn riskiä. (ICF -koodi: Kognitiivinen joustavuus [b1643]) 

Nutraingredients.com:in tämänpäiväisessä
verkkotiedotteessa tohtori Stephen Daniells kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan niillä Yhdysvaltojen huoltojoukkojen jäsenillä, joilla on matalat omega-3 tasot, on riski kärsiä alentuneesta kognitiivisesta joustavuudesta ja heikentyneestä suorituskyvystä.

Johtopäätös:
Optimaalinen neurokognitiivinen suorituskyky on olennainen osa joukkojen sijoittelun aikana. Havaintomme, että suorituskyky (Executive Function, EF) ja kognitiivinen joustavuus (Cognitive Flexibility, CF) olivat positiivisessa suhteessa HS-Omega-3 Index®:iin, tukee ajatusta, että omega-3:n tason vahvistaminen omega-3 lisäravinnetta nauttimalla voi lisätä neurokognitiivista suorituskykyä ja antaa toipumiskykyä univajeesta johtuvien ongelmien ratkaisemiseksi.
Meille suomalaisille kaikkein helpoin ja tehokkain keino matalan omega-3 tason nostamiseksi on nauttia Kala Health Internationalin valmistamia Krilliöljykapseleita

 
Krilliöljy tuotetaan Antarktisten alueiden kylmien, puhtaiden vesien pienistä äyriäisistä, krilleistä. Krilliöljy sisältää runsaasti omega-3 rasvahappoja, erityisesti hyvin tunnettuja EPA- ja DHA -rasvahappoja, koska krilli käyttää ravinnokseen mikrolevää. Suurin osa krilliöljyn rasvahapoista on sitoutunut fosfolipideiksi, jotka tarjoavat suuria etuja tavallisiin kalaöljyihin verrattuna.

MIKSI KRILLIÖLJY ON PAREMPI KUIN KALAÖLJY

Myös kalaöljyissä esiintyy tärkeitä rasvahappoja, kuten EPA ja DHA, mutta kalaoöljyissä on krilliöljyyn verrattuna suuri ero. Kalaöljyjen omega-3 rasvahapot ovat sitoutuneina triglyserideiksi, kun krilliöljyssä ne ovat suurimmaksi osaksi fosfolipideihin kiinnittyneenä. Nämä fosfolipidit tekevät krilliöljystä kalaöljyihin verrattuna ylivoimaisen omega-3 rasvahapon lähteen.

KRILLIÖLJYN ALKUPERÄ JA LUONNON KESTÄVYYS
Kalavaranto on laajoilla alueilla ylikalastuksen rasittama ja siten ehtymässä. Kalaöljyn kansainvälisen kaupan vaikutuksesta useimpien kalaöljyjen alkuperää on vaikea tietää.
Krillikantaa ei ole ylikalastettu, ja krillin alkuperä on yksityiskohtia myöten tuunnistettavissa. Krilli kalastetaan tuoreena puhtaista Antarktisista vesistä, ja kalastusta valvoo tarkasti Antarktiksen merielämän resurssien säilyttämistä valvova komissio, Commission for the Conservation of the Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). Krillin kalastus on erittäin ympäristöystävällistä ja ekologisesti kestävää, koska siinä käytetään vasta kehitettyä, innovatiivista kalastusmenetelmää, joka erottelee ja vapauttaa vahingoittamatta tarpeettoman saaliin.








Vielä haluan palata omega-3:n vaikutuksiin kertomalla eräästä tutkimuksesta, jonka sain juuri tänään 14.8.2012 sähköpostiini.
 Alkuperäinen tutkimusraportti kokonaisuudessaan on osoitteessa: http://www.microbialcellfactories.com/content/pdf/1475-2859-11-96.pdf

Tässä lyhyt suomenkielinen ote tuosta raportista:

Mikrolevistä saatavien omega-3 rasvahappojen terveysedut

Omega-3 rasvahapot ovat ihmisen solukalvojen, erityisesti hermosolujen tärkeä rakenteellinen osa [59]. EPA- ja DHA- lisäravinteiden nauttimisen on osoitettu ehkäisevän sydämen ja hermoston sairauksia sekä tulehdustiloja [60]. 
Mitä tulee sydämen ja verisuonten terveyteen, ω-3 rasvahappojen säännöllinen nauttiminen voi vähentää korkean verenpaineen, tromboosin, sydäninfarktin ja sydämen rytmihäiriöiden riskiä [61]. Tämä johtuu siitä, että ω-3-rasvahapot lisäävät HDL / LDL suhdetta ja vähentävät kokonaiskolesterolin / HDL:n suhdetta [61]. Sydän-verisuonitilanteeseen vaikuttavien hyötyjen lisäksi, omega-3 rasvahapot ovat myös osoittaneet positiivisia vaikutuksia hermoston ja aivojen toimintaan [62].

Raskaana olevilla naisilla EPA:n ja DHA:n riittävä saanti on välttämätöntä sikiön aivojen terveen kehityksen kannalta [63]. Vauvoilla arakidonihappo (ARA), omega-6 rasvahappo ja DHA ovat myös välttämättömiä normaalille kasvulle ja toiminnallisen kehittymisen kannalta [64]. 

Mielenkiintoista on, että lisääntynyt DHA:n käyttö voi myös vähentää vakavan masennuksen riskiä [65]. 

Immuno-moduloivia vaikutuksia on havaittu, kun ω-3rasvahappoja käytettiin tulehduksellisten sairauksien, kuten nivelreuman, Crohnin taudin, haavaisen paksunsuolentulehduksen, psoriasiksen, astman, lupuksen ja kystisen fibroosin hoidossa[66,67]. 

Lapsilla, jotka nauttivat kalaöljyä enemmän kuin kerran viikossa, oli pienempi todennäköisyys sairastua astman [68]. 

Lisäämällä DHA:n ja EPA:n tasoja potilailla, joilla on reumaattinen niveltulehdus tai ulseratiivinen koliitti on myös todettu taudin paranemista ja vähemmän kipua, vaikkakin käyttötavat ovat epäselvää tässä vaiheessa [69,70].

Ravitsemusteollisuudessa ja lääketeollisuudessa on tällä hetkellä suuri kysyntä mikrolevästä, mikä johtuu niiden terveyttä edistäviä vaikutuksista.  
Mikroskooppisista levistä johdetut monityydyttymättömät rasvahapot (PUFA), kuten ARA-ja DHA lisätään suojaksi äidinmaidonkorvikkeisiin. Tuo äidinmaitovalmisteiden teollisuudenala yksistään on arvoltaan noin 10 miljardia euroa vuodessa.  

Tähän mennessä mikroleväuutteita löytyy monista kasvojen ja ihonhoitotuotteista, kuten ikääntymisen estävistä voiteista, ihoa virkistävistä tai korjaavista hoitotuotteista, aurinkovoiteista, pehmittävistä ja ärsytystä vähentävistä kuorintavoiteista[19]. 

Dermochlorella todella uutetaan Chlorella vulgariksesta, jolla voidaan edistää kollageenin synteesiä, ihon sidekudoksen uudistumista ja ryppyjen vähentymistä. Protulines on proteiinipitoinen uute Arthrospira (Spirulina), joka auttaa torjumaan varhaista ihon vanhenemista, kohdistamalla ihoon tiukentavaa vaikutusta ja estää ryppyjen muodostumista [72].

Viittakset:
59. Brunner E: Oily fish and omega 3 fat supplements. BMJ 2006, 332(7544):739–740.
60. Sijtsma L, Swaaf ME: Biotechnological production and applications of the n-3
polyunsaturated fatty acid docosahexaenoic acid. Appl Microbiol Biotechnol 2004,
64(2):146–153.
61. Horrocks LA, Yeo YK: Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacol
Res 1999, 40(3):211–225.
63. Damude HG, Kinney AJ: Enhancing plant seed oils for human nutrition. Plant Physiol
2008, 147(3):962–968.
64. Dyerberg J, Leaf A, GA C: ISSFAL board statement: recommendations for the
essential fatty previous termacidnext term requirement for infant formulas. J Am Coll
Nutr 1995, 14:2.
65. Hibbeln JR, Salem N Jr: Dietary polyunsaturated fatty acids and depression: when
cholesterol does not satisfy. Am J Clin Nutr 1995, 62(1):1–9.
66. Simopoulos AP: Omega-3 fatty acids in health and disease and in growth and
development. Am J Clin Nutr 1991, 54(3):438–463.
67. Calder PC: Sir david cuthbertson medal lecture. Immunomodulatory and antiinflammatory
effects of n-3 polyunsaturated fatty acids. Proc Nutr Soc 1996, 55(2):737–
774.
68. Hodge L, Salome CM, Peat JK, Haby MM, Xuan W, Woolcock AJ: Consumption of
oily fish and childhood asthma risk. Med J Aust 1996, 164(3):137–140.
69. Stenson WF, Cort D, Rodgers J, Burakoff R, DeSchryver-Kecskemeti K, Gramlich TL,
Beeken W: Dietary supplementation with fish oil in ulcerative colitis. Ann Intern Med
1992, 116(8):609–614.
70. Simopoulos AP: Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases. J
Am Coll Nutr 2002, 21(6):495–505.
71. CODIF Recherche & Nature: DERMOCHLORELLA D - DERMOCHLORELLA DP
skin restructuring. In St Malo cedex. Edited by. France: CODIF Recherche & Nature; 2006.
72. Exymol SAM: Protulines: spirulina extract. In Exymol SAM. Edited by. Monaco:;
2012.