sunnuntaina, elokuuta 13, 2006

Mikroaallot ja ruoka




Ruuan valmistusmenetelmien vaikutuksesta ihmisen terveyteen

Lääkäri Antti Heikkilä on monissa artikkeleissaan ja teoksissaan paneutunut syvällisesti ravitsemuksen vaikutuksiin ihmisen terveyteen.
Oheisena pieni lainaus hänen tekstistään, josta voit lukea lisää : http://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Heikkil%C3%A4_(ortopedi)

”Valmistusmenetelmällä voi pilata ruuan. Mikroaaltouuni tuhoaa lähes kaikki ruuan vitamiinit, entsyymit ja antioksidantit. Mikrolla valmistettu ruoka on pelkkiä tyhjiä kaloreita. Perinteiset menetelmät ovat parhaita ruuanvalmistusmenetelmiä. Höyrystäminen on terveellisin tapa valmistaa ruokaa. Joka aterialla olisi hyvä syödä jotain raakaravintoa.”


Samaan aiheeseen on paneutunut seuraavankin artikkelin kirjoittaja, joka mainitsee muun muassa:
”Viimeaikainen tutkimus osoittaa, että mikroaaltouunin avulla valmistettu ruoka kokee vakavia molekyylitason vaurioita. Tällaisen ruoan nauttiminen aiheuttaa epänormaaleja muutoksia ihmisen veressä ja immuunijärjestelmässä.
Ei ole yllättävää, että suurelta yleisöltä on pimitetty näiden merkittävien terveysvaarojen yksityiskohdat.”.

Recent research shows that microwave oven-cooked food suffers severe molecular damage. When eaten, it causes abnormal changes in human blood and immune systems.
Not surprisingly, the public has been denied details on these significant health dangers.
http://www.curezone.com/foods/microwave_oven_risk.asp

Toisen mielenkiintoisen artikkelin mukaan
” Vaikka mikroaallot kuumentavat ruuan nopeasti, niitä ei suositella vauvanruokapullon kuumentamiseen. Pullo saattaa tuntua viileältä sitä kosketettaessa, mutta sisällä oleva neste saattaa muuttua erittäin kuumaksi ja polttaa vauvan suun ja kurkun. Myös höyryn muodostus vauvan pullon kaltaisessa suljetussa tilassa saattaa aiheuttaa räjähdyksen. Äidinmaitopullon kuumentaminen mikroaaltouunin avulla voi aiheuttaa muutoksia maidossa. Vauvanruokaseoksessa saattavat jotkin vitamiinit hävitä. Paineen alaiseksi joutuneen äidinmaidon muutamat suojaavat ominaisuudet ehkä tuhoutuvat. Lämmittämällä pullo lämpimän vesihanan alla tai asettamalla se lämpimään vesiastiaan ja kokeilemalla sitten kämmenselkään, saattaa kestää joitakin minuutteja kauemmin, mutta on paljon turvallisempaa.

"Although microwaves heat food quickly, they are not recommended for heating a baby's bottle. The bottle may seem cool to the touch, but the liquid inside may become extremely hot and could burn the baby's mouth and throat. Also, the buildup of steam in a closed container, such as a baby bottle, could cause it to explode. Heating the bottle in a microwave can cause slight changes in the milk. In infant formulas, there may be a loss of some vitamins. In expressed breast milk, some protective properties may be destroyed. Warming a bottle by holding it under tap water, or by setting it in a bowl of warm water, then testing it on your wrist before feeding may take a few minutes longer, but it is much safer."
http://www.health-science.com/microwave_hazards.html

RikkiMikko on löytänyt sellaisenkin rotilla tehdyn tutkimuksen, jossa vertailtiin säteilytetyllä ja säteilyttämättömällä sokerilla ruokittujen hiirien elämän pituutta. ”Todettiin, että kuoleman jälkeen havaittu solutuho säteilytettyä sokeria saaneilla rotilla oli sama kuin jos niitä itseään oli säteilytetty!”

Irradiation of Food: (Note: Irradiation is not the same as microwaving, but they are similar in that both use unnatural frequencies to alter food).
The Cornell University in 1977 irradiated some sugar and fed it to rats. The type of cell damage shown on post mortem was the same as if the rats themselves had been irradiated!
Saman artikkelin alkuosassa todetaan seuraavaa:

Tutkittiin, mikä vaikutus mikroaalloilla kuumennetulla ruualla oli kahdeksaan henkilöön, joilta otettiin verikoe välittömästi syönnin jälkeen. Havaittiin, että kun oli syöty mikroaalloilla valmistettua ruokaa, henkilöiden hemoglobiinitasot laskivat. ”Nämä tulokset ilmaisevat taipumusta anemiaan. Tilanne muuttui vielä ilmeisemmäksi tutkimusjakson toisen kuukauden aikana”.

They studied the effect that microwaved food had on eight individuals, by taking blood samples immediately after eating. They found that after eating microwaved food, haemoglobin levels decreased. "These results show anaemic tendencies. The situation became even more pronounced during the second month of the study".

Lisäksi havaittiin, että leukosyyttien määrä lisääntyi sen jälkeen, kun oli nautittu mikroaaltouunilla valmistettua ruokaa – asia, jonka hematologit ottavat erittäin vakavasti, koska tällainen seikka on usein merkki erittäin vahingollisista vaikutuksista, kuten myrkytyksestä.
”Edelleen todettiin, että henkilöiden kolesterolitasot nousivat silloinkin, kun syötiin mikroaaltouunilla kuumennettuja lähes kolesterolittomia vihanneksia”.

“In addition, they found that the number of leucocytes increases after eating microwaved food - something which haematologists take very seriously, because this is often a sign of highly harmful effects, such as poisoning.

“Also, after eating microwaved food, cholesterol levels increased”.
http://www.relfe.com/microwave.html

RikkiMikko toivottaa kaikkea hyvää lukijoilleen!
Valmistetaan hyvää ruokaa, mutta ei pilata sitä säteilytyksellä!